Over zingeving

brain750In mijn werk maak ik graag het verschil. Ik vind het belangrijk om sociaal en maatschappelijk relevant te zijn. In de loop der jaren heb ik veel talenten in media en cultuur in hun ontwikkeling ondersteund. Het is zo mooi om te zien hoe mensen hun kracht ontdekken, hun plek vinden en tot bloei komen. De laatste jaren heb ik vooral kortdurende opdrachten uitgevoerd in advies, organisatie en schrijven.

In 2015 begon het voor mij steeds meer te wringen. Ik had leuke opdrachten, zorgde dat organisaties subsidies binnen kregen en ging weer door naar de volgende opdracht. Dit hap snap werken om te kunnen leven ging mij tegenstaan. Zingeving werd voor mij steeds belangrijker. Zelfonderzoek bracht mij bij mijn droom. Werk waar ik de laatste jaren steeds warm van werd. Het begeleiden en coachen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Werk waarvan ik, ondanks mijn opleiding tot klinisch psycholoog heel lang geleden, dacht dat het niet in mijn bereik lag.

Ik besloot aan mijn droom te werken. Maakte een stappenplan, volgde een opleiding tot coach, sprak met mensen en las boeken. Oktober 2016 had ik bepaald tot ´maand van de transitie´. Deze maand heb ik vrijgehouden om een ingang te vinden in het werk voor mensen met NAH. En het ging snel. Ik ben blij dat ik aangenomen ben bij Professionals in NAH. Een bedrijf dat kwaliteit van de begeleiding koppelt aan empathie voor de cliënten en voor de eigen werknemers.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een beschadiging van de hersenen die na de geboorte is ontstaan. De oorzaken kunnen verschillen. Het belangrijkste onderscheid is tussen traumatisch hersenletsel (door bijvoorbeeld een ongeluk, val of verwonding) en niet-traumatisch hersenletsel (door bijvoorbeeld een beroerte, een hersentumor, een ontsteking of zuurstoftekort bij een hartstilstand). Het letsel  veroorzaakt een breuk in de levenslijn. Het leven wordt nooit meer hetzelfde als voor het hersenletsel. De gevolgen verschillen per persoon. Maar voor iedereen geldt dat ze hun toekomst opnieuw moeten uitvinden. Daarin wil ik mensen ondersteunen en begeleiden.

Meer informatie over niet-aangeboren hersenletsel kan je vinden op de website van de Hersenstichting.

Dit nieuwe werk, waarin ik nog veel heb te leren, geeft mij veel energie. Daar ga ik me nu op concentreren.

Binnenkort verschijnt een artikel van mij over cultuurpolitiek en culturele diversiteit in het Jaarboek Actieve Cultuurparticipatie 2016 van het Fonds voor Cultuurparticipatie en het LKCA.

Carmelita Serkei

Carmelita Serkei

E- mail naar contact@carmelitaserkei.nl
en ik reageer snel!
Bekijk mijn profiel op de website van ZijSpreekt hèt sprekersbureau
voor deskundige vrouwen.
Carmelita Serkei

Latest posts by Carmelita Serkei (see all)

Over Carmelita Serkei

E- mail naar contact@carmelitaserkei.nl en ik reageer snel! Bekijk mijn profiel op de website van ZijSpreekt hèt sprekersbureau voor deskundige vrouwen.
Dit bericht is geplaatst in NAH, Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Over zingeving

 1. Rohina Raghoebier schreef:

  Beste Carmelita, ik vind het fantastisch dat je je hart hebt gevgd en deze vplgende stap in je loopbaan en leven heb genomen. Heel veel succes en geniet van de nieuwe uitdaging en energie die het je oplevert.

 2. Nafiss Nia schreef:

  Lieve Carmelita,

  Er is passie, moed en doorzettingsvermogen nodig om zo’n stap te nemen. Maar het voelt goed hè?
  Wens je veel succes en een mooie vruchtbare tijd toe.

  Liefs 💝

 3. Maureen schreef:

  Mijn vriend heeft na aangereden te zijn door een vrachtwagen . als voetganger. hersenbeschadiging opgelopen. Hij was bijzonder chaotisch in alles. NAH kwam wekelijks langs. Dat heeft enorm geholpen. Het gaat nu stukken beter en NAH houdt nog vinger aan de pols. Eerst kwam een man, nu een dame, maar beide personen waren,/zijn zeer tof. Wij zijn superblij met NAH. Ik wens je een mooie zingeving toe. Groet, Maureen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.