Cultuurpolitiek en culturele diversiteit

Zicht op actieve cultuurparticipatie 2016

Voor de publicatie Zicht op actieve cultuurparticipatie 2016, thema’s en trends in praktijk en beleid  schreef  ik het artikel “Strategische posities bezetten, cultuurpolitiek en culturele diversiteit”.

In het artikel ga ik in op de relatie tussen cultuurpolitiek en culturele diversiteit. Aanleiding is de nieuwe impuls die minister Jet Bussemaker van OCW geeft aan culturele diversiteit.  De Code Culturele Diversiteit ziet zij als belangrijk instrument om in de komende beleidsperiode 2017-2020 de voortgang bij culturele instellingen te monitoren.

Ondanks een relatie die al vanaf 1982 bestaat beklijft het beleid niet in de culturele infrastructuur. Ik ga in op de geschiedenis van deze relatie en geef het woord aan een achttal makers met een cultureel diverse achtergrond en twee fondsdirecteuren. Zij geven hun visie op de voorwaarden voor een duurzaam veranderingsproces.

De publicatie is hier te bestellen.

Mijn artikel stuur ik op aanvraag.

Carmelita Serkei

Carmelita Serkei

E- mail naar contact@carmelitaserkei.nl
en ik reageer snel!
Bekijk mijn profiel op de website van ZijSpreekt hèt sprekersbureau
voor deskundige vrouwen.
Carmelita Serkei

Latest posts by Carmelita Serkei (see all)

Over Carmelita Serkei

E- mail naar contact@carmelitaserkei.nl en ik reageer snel! Bekijk mijn profiel op de website van ZijSpreekt hèt sprekersbureau voor deskundige vrouwen.
Dit bericht is geplaatst in Cultuur, cultuurparticipatie, Diversiteit, overheid met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.