Over mij

Ik ben in 1957 geboren in Paramaribo, Suriname. In 1968 kwamen mijn ouders, vijf broers en zussen, opa en oma en ik naar Nederland. We streken neer in Utrecht. Nu mijn stad; de stad waar ik altijd ben blijven wonen.

Na het vwo op het St. Bonifatius College ging ik op mijn 17de  psychologie studeren. Op mijn 23ste studeerde ik af in de Klinische  Psychologie met als specialisme psychodiagnostiek.

Diagnostiek wordt vaak gezien als het ‘in hokjes stoppen’  van mensen. Voor mij is een ander aspect altijd belangrijk geweest, namelijk  onderzoeken wat voor iemand de omstandigheden zijn waarin hij/zij zich  comfortabel voelt en juist kan groeien. Dat is voor mij, vooral als  leidinggevende, altijd het uitgangspunt.

Vanaf mijn puberteit ben ik geïnteresseerd in  vrijheidsbewegingen; ideologieën, literatuur, films en muziek. Dit heeft grote invloed gehad op mijn keuzes voor vrijwilligerswerk en banen. Het streven naar gelijke  kansen, emancipatie en empowerment motiveert mij. Op zomerkamp gaan met kansarme  Surinaamse kinderen uit Amsterdam, les geven op een informele cursus voor Surinaamse vrouwen, vormingsleider op Volkshogeschool Drakenburg, beleidsmedewerker Surinaams vrouwenwerk, directeur van het Anti Diskriminatie Overleg en lid management Mira Media.

Ik werk graag in ontwikkelingsfuncties. Experiment, vernieuwing, talentontwikkeling door resultaatgericht programmamanagement op een maatschappelijk relevant terrein is het heerlijkste en boeiendste werk.

Verantwoordelijkheid voor mijn eigen daden is mij in mijn opvoeding meegegeven. Slachtoffergedrag is mij een gruwel.

Ik koester mij in de warmte en liefde van een gezin met man en vijf dochters.

Bekijk mijn profiel op http://nl.linkedin.com/in/carmelitaserkei

en op de website van ZijSpreekt hèt sprekersbureau voor deskundige vrouwen

http://www.zijspreekt.nl/component/content/article/311

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.